Sportowcy już od dłuższego czasu w swoich jadłospisach umieszczają kaszę w każdym rodzaju. Skąd taki trend? Otóż kasza jaglana zrobiła się modna za sprawą pewnego trenera personalnego, który jest dosyć popularny w sieci i środowisku fitness. Spopularyzowanie takiego źródła węglowodanów sprawiło, że na dzień dzisiejszy kasza jaglana czy również kasza gryczana zajmuje stałe miejsce w jadłospisie wielu sportowców, zarówno tych amatorskich, jak i specjalistycznych.
Oczywiście kasza to bardzo dobre źródło węglowodanów, które posiada odpowiedni indeks glikemiczny, który pozwoli nam zyskać wymarzoną formę fizyczną. Czy kasza w marketach jest na prawdę dobrym wyborem? Może się wydawać, że tak. Jednak warto podkreślić, że najlepiej wybierać kaszę od najlepszych dostawców i producentów w kraju. W Polsce często wybieraną marką jest Kaszpol. Polacy bardzo upodobali sobie tego producenta, ponieważ jego wyroby są najwyższej jakości pod wieloma względami. Właściwa gramatura i skład kaszy niewątpliwie mają na to wpływ. Marka Kaszpol zwraca także szczególną uwagę na dostarczanie swoim klientom jedynie najlepszych wyrobów na rynku. Z tego względu kasza gryczana od tej firmy smakuje nam najlepiej. Wykorzystanie kaszy pod każdą postacią jest bardzo rozmaite. Mamy sposobność przygotowywania zarówno potraw na słono, jak i na słodko. To pod jaką postacią kasza jaglana będzie nam smakować najlepiej, zależy przede wszystkim od naszych osobistych preferencji. Podsumowując należy podkreślić, że kasza to dobry wybór zarówno podczas redukcji, jak i podczas budowania masy mięśniowej. Od lat podkreślają to eksperci z branży fitness oraz liczni trenerzy personalni.
Warto sprawdzić: gryka.